مددکارنیوز: مرجعی برای روشنگری و نقد آزاد در حوزه مددکاری اجتماعی

مصاحبه اختصاصی مددکارنیوز با دکتر جواد طلسچی یکتا: گامی نو در نقد سازنده انجمن‌ها و فعالان اجتماعی

مددکارنیوز: مرجعی برای روشنگری و نقد آزاد در حوزه مددکاری اجتماعی

مصاحبه اختصاصی مددکارنیوز با دکتر جواد طلسچی یکتا: گامی نو در نقد سازنده انجمن‌ها و فعالان اجتماعی

مددکارنیوز – دکتر جواد طلسچی یکتا، سردبیر پایگاه خبری مددکارنیوز، در گفتگویی صریح با خبرنگار ما، رویکرد جدید این رسانه در قبال نقد و بررسی فعالیت‌های انجمن‌ها و شخصیت‌های فعال در حوزه مددکاری اجتماعی ایران را تشریح کرد. وی با تأکید بر رسالت روشنگری و اطلاع‌رسانی، از پایان دوران خودسانسوری در انتشار مطالب انتقادی خبر داد و جامعه مددکاری اجتماعی را به قضاوت نهایی دعوت کرد.

رویکرد جدید: از خودسانسوری تا نقد صریح

دکتر طلسچی یکتا در ابتدای این گفتگو به تجربیات گذشته مددکارنیوز در مواجهه با انتقادات از انجمن مددکاران اجتماعی ایران اشاره کرد و گفت: “در سالیان اخیر، با هر بار انتشار مطلبی انتقادی درباره انجمن مددکاران اجتماعی، مستقیماً با ما تماس گرفته می‌شد و درخواست‌هایی پیرامون اخبار منتشر شده داشتند. حتی یک بار یکی از اعضای هیأت مدیره انجمن در جوابیه یک مطلب انتقادی، مطلبی بسیار تند و چه بسا توهین‌آمیز نسبت به شخص بنده نوشته بودند و از ما خواستند که در مددکارنیوز منتشر شود. پس از گفتگوهایی، آن مطلب را که تماماً نقد تند و توهین‌آمیز خود من بود، در این رسانه منتشر کردیم.”

وی با طرح این پرسش کلیدی که “اگر قرار بر این باشد که از این انجمن و آن انجمن چیزی نوشته نشود و مطلبی منتشر نشود و نقدی صورت نگیرد، پس چرا اصلاً مددکارنیوز زنده است و به فعالیت می‌پردازد؟!”، ضرورت تغییر رویکرد را مورد تأکید قرار داد.

پایان برداشت‌های نادرست: مددکارنیوز فراتر از یک مجله علمی

سردبیر مددکارنیوز در ادامه به برداشت‌های نادرست برخی فعالان صنفی مددکاری اجتماعی از فعالیت‌های این پایگاه خبری اشاره کرد و توضیح داد: “برخی بر این باور بودند که فعالیت‌های ما صرفاً جنبه انتشار مطالب علمی و یادداشت‌های موضوعی پیرامون فیلدهای مختلف مددکاری اجتماعی است که در واقع کاملاً اشتباه برداشت کرده بودند. این ریتمی که طی سیزده سال از ما دیدند، فقط زیربنای محتوایی سایت‌ها بود و به دلایلی که فقط بنده در جریان هستم، قرار بود بدین صورت کارهای سایت‌های ما انجام بشود.”

دکتر طلسچی یکتا با قاطعیت اعلام کرد: “اما از یک زمانی به بعد، تصمیمات به کلی تغییر کرد و موانعی که بنده برای تیم‌های نویسندگانمان قائل شده بودم، به طور کلی برداشته شد. از این پس، چه انجمن مددکاران اجتماعی و چه هر صنف و شخصیت دیگری در حوزه مددکاری اجتماعی، منتظر یادداشت‌ها و مطالب انتقادی، چه شدید و چه ملایم، ما باشند.”

شفافیت و پاسخگویی: مستندات ما قاضی جامعه مددکاری است

وی در پاسخ به اعتراضات احتمالی آینده، بر حق شکایت منتقدین و نیز آمادگی مددکارنیوز برای دفاع از مطالب منتشر شده تأکید کرد: “اگر [احساس] می‌کنند کوتاهی شده و اخبار اشتباه منتشر شده، می‌توانند از طریق روزنه‌های موجود در سایت به مراجع ذیصلاح شکایت کنند. در مقابل، ما هم مسلماً بابت مواردی که منتشر می‌کنیم، مستنداتی داریم و در صورت لزوم از خودمان دفاع می‌کنیم.”

دکتر طلسچی یکتا در نهایت، جامعه مددکاری اجتماعی کشور را قاضی نهایی دانست و تصریح کرد: “از این فرایند مهم‌تر اینکه، جامعه مددکاری اجتماعی کشور را قاضی می‌کنیم و موارد اختلافی را به سمع و نظر مددکاران اجتماعی و مخاطبین‌مان می‌رسانیم تا بهتر بتوانند شخصیت‌های حاضر حوزه مددکاری اجتماعی ایران را بشناسند. زیرا با مطالعه یادداشت‌های مثبت‌اندیشانه و سرشار از صلح‌طلبی برخی، نمی‌شود به درستی شخصیت واقعی افراد را شناخت.”

وی در پایان، با اشاره به تجربه سال‌ها فعالیت در حوزه رسانه و میدان عمل، بر اهمیت تبیین عملی مسائل تأکید کرد و گفت: “شناختی که ما بعد از سال‌ها فعالیت در حوزه رسانه و میدان عمل کسب کردیم، چیزی نیست که از یک دانشجوی مددکاری اجتماعی نوپا و یا یک مدیر مرکز مددکاری اجتماعی جدید انتظار آن را داشته باشیم و بهتر است این میدان تبیین به شکلی عملی در این مسیر صورت بپذیرد.”

مددکارنیوز: مرجعی برای روشنگری و نقد آزاد در حوزه مددکاری اجتماعی
مددکارنیوز: مرجعی برای روشنگری و نقد آزاد در حوزه مددکاری اجتماعی

کاری از مرسده حقیقی

تاریخ گفتگوی خبری ۱ مرداد ۱۴۰۴

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا