اعتیاد زنان از منظرِ مسوولان

حسن موسوی چلکافزایش تمایل زنان به مصرف مواد مخدر سبب شده تا بر تعداد زنان معتاد جامعه افزوده شود و اگر برای این معضل چاره ای اندیشیده نشود به حتم در آینده شاهد چند برابر شدن این پدیده خواهیم بود.

به گزارش وبسایت مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵؛  تا سال های گذشته برخی از مسوولان سعی می کردند با پنهان کردن آسیب های اجتماعی به صورت مخفی نسبت به مقابله با این پدیده اقدام کنند اما افزایش تعداد معتادان، زنان خیابانی، قاچاق مواد مخدر و … نشان می دهد پنهان کاری اصلا چاره کار نبوده بلکه باید با عیان ساختن این معضل، مردم را نسبت به معضل اعتیاد حساس کرد.

به گفته مسوولان چند سالی است که زنان برخلاف گذشته تمایل بیشتری به مصرف انواع مواد مخدر به ویژه مواد صنعتی یافته و این مساله سبب شده تا بر تعداد زنان معتاد جامعه افزوده شود.

به هر حال اعتیاد زنان را باید جدی گرفت زیرا زنگ خطری است که نشان می دهد در آینده ای نه چندان دور فرزندان این زنان با الگو گیری مستقیم از مادران به سمت تباهی خود گام خواهند برداشت و نابودی هر یک از این زنان و خانواده در اصل نابودی کل جامعه را به دنبال خواهد داشت.

مسوولان مختلفی نسبت به زنانه شدن اعتیاد و این معضل هشدار داده که در زیر به آن اشاره خواهیم کرد؛

سمت

نظر

 

 

 

علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

زنانه شدن اعتیاد مبارزه با اعتیاد زنان را برای ما جدی ‌تر می ‌کند.

نسبت زنان معتاد در مراکز ترک اعتیاد نسبت به مردان حدود ۱۰ درصد است که این رقم را می ‌توان به کل جامعه تعمیم داد.

زنان از مردان آسیب ‌پذیر‌تر بوده و تاثیرگذاری اجتماعی آنان نیز از مردان بیشتر است.

 

 

پرویز افشار، معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر

 

سهم زنان از اعتیاد به مواد مخدر در سال ۸۰، به میزان ۵ درصد در کشور بود و این میزان در سال ۹۰ به حدود ۱۰ درصد رسیده است و باید از این معضل پیشگیری شود زیرا زنانه شدن اعتیاد بسیار نگران ‌کننده خواهد بود.

 

شهیندخت مولاوردی ،معاون رئیس‌ جمهور در امور زنان و خانواده

باید مواظب باشیم پدیده‌هایی مانند اعتیاد و ایدز، زنانه نشود، البته توانمند سازی، توان‌ افزایی و مهارت ‌افزایی راهبرد مقابله با این پدیده‌هاست.

 

 

 

 

سیدحسن موسوی چلک ، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران

افزایش موادمخدر صنعتی در زنان و کودکانه شدن آسیب های اجتماعی را در آینده شاهد خواهیم شد و اینها دو مولفه خطرناک دارد که باید بیشتر به آن توجه کرد، خانوادگی شدن آسیب های اجتماعی و شادی های آنی این دو مولفه است، که خطر این آسیب ها را بیشتر می کند.

وضعیت آسیب های اجتماعی در ایران در آینده بسیار نگران کننده است، چون زنان به خاطر مصرف موادمخدر صنعتی، آسیب پذیرتر هستند و کانون گرم خانواده هم به خاطر آُیب پذیری زنان بیشتر دچار تزلزل می شود.

 

سهیلا جلودارزاده ، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی

 

اکنون اعتیاد به سمت زنانه شدن پیش رفته است بنابراین باید اقداماتی صورت گیرد تا بتوان برخی از مشکلات و آسیب های اجتماعی ناشی از این معضل در جامعه کاهش یابد، اگرچه تاکنون فعالیت هایی صورت گرفته اما کافی نیست.

تا چند سال گذشته آمار زنان معتاد در کشور بسیار ناچیز بود، اما  اکنون آمار اعتیاد در میان زنان در برخی از شهرستان ها به شدت بالا رفته که نیازمند توجه جدی همه مسئولان است.

مدیریت صحیح و اصولی متولیان و مسئولان اجرایی کشور می تواند جلوی زنانه شدن اعتیاد در جامعه را بگیرد.

از جمعیت یک میلیون و ۳۲۵ هزار معتاد در کشور، ۱۰ درصد را زن تشکیل می دهند.

 

 

فاطمه دانشور ، عضو شورای شهر تهران

اعتیاد هم اکنون یکی از اصلی‌ترین آسب‌های اجتماعی در کشور محسوب می‌شود اما زنانه شدن آن با توجه به ماهیت جنس زن و قدرت باروری و تولید مثلی که دارد آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است. امروز در حالی باید به بحث زنانه شدن اعتیاد با اولویت مادران معتاد باردار و کودکان شیرخوارشان پرداخت که همچنان خلأ جدی در حوزه قوانین و زیرساخت‌های لازم وجود دارد و این مسأله مهم هنوز در دستور کار جدی دستگاه ها قرار نگرفته است.

 

منبع: افکار نیوز

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا