آشنایی با کلینیک مددکاری اجتماعی پرتو (خوزستان – شوش) به مدیریت خانم معصومه جوکار

حرکت رسانه ای “معرفی مراکز مددکاری اجتماعی کشور” با هدف شناساندنِ توانمندیها و پتانسیل های کلینیک های مددکاری اجتماعیِ فعال در سطح کشور صورت می پذیرد و اجرای آن از طریق اقدام به مصاحبه های اختصاصی با مدیران این مراکز محقق خواهد شد. قابل به ذکر است در همین راستا، دومین مورد از مصاحبه های اختصاصی بعمل آمده با خانم معصومه جوکار (مدیریت کلینیک مددکاری اجتماعی پرتو؛ خوزستان – شوش) می باشد که مشروح این مصاحبه را در ادامه خواهید خواند.

لازم به ذکر است این حرکت رسانه ای بدون هیچگونه گزینش و محدودیتی اجرا می گردد و مجموعه مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران آمادگی کامل خود را جهت انجام مصاحبه های اختصاصی با یکایک مدیران کلینیک های مددکاری اجتماعی دارای مجوز و فعال در سطح کشور اعلام می دارد،  لذا همه مدیران مراکز مددکاری اجتماعی در سرتاسر کشور (در صورت تمایل جهت ارائه نقطه نظرات و معرفی مراکزشان) می توانند از طریق ارسال پیام به پست الکترونیکی info@socialwork2015.ir  و نیز ارسال پیام به کلیه پایگاههای ما در شبکه های اجتماعی (کافه رسانه مددکاری؛ مددکاری اجتماعی ایرانیان؛ مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی) اعلام آمادگی نمایند تا رابطین این پایگاه اینترنتی با آنان ارتباط برقرار گردد.

* ضمن سلام و وقت بخیر، لطفاً به اختصار خودتان را معرفی بفرمایید
سلام عرض میکنم خدمت شما، معصومه جوکار هستم مسئول کلینیک مددکاری اجتماعی پرتو و پایگاه سلامت اجتماعی پرتو در شهرستان شوش، استان خوزستان که دارای مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی می باشم. که تخصص اصلی من در حوزه روانشناسی و مشاوره و خدمات مددکاری می باشد. از عمده دوره های گذرانده شده:
تربیت مربی مهارت های زندگی و فرزندپروری
روانشناس خانواده و مهارت های زناشویی
خانواده درمانی
مداخله در بحران
مربی آموزش پیش از ازدواج
میانجی گری در تعارضات زناشویی
مداخلات مددکاری اجتماعی
مشاوره های فردی و گروهی
مشاوره تخصصی کاهش طلاق با همکاری دادگستری
مدرس کارگاه های مهارت زندگی و فرزندپروری

* از چه سالی کلینیک مددکاری اجتماعی تأسیس نمودید و لطفاً بفرمایید محورهای اصلی فعالیت مرکز شما چه مواردی هستند؟

من فعالیت خودم را با سازمان بهزیستی از سال ۹۰ شروع کردم و در سال ۹۴ کلینیک مددکاری پرتو را تأسیس نمودم که در حال حاضر در حوزه اجتماعی و پیشگیری مشغول فعالیت هستم.
عمده فعالیت های کلینیک:
انجام مداخلات مددکاری اجتماعی
مشاوره های فردی و گروهی
تشکیل گروه های اجتماع محور
مشاوره های تخصصی طلاق با همکاری دادگستری
برگزاری کارگاه های مهارت های زندگی و فرزندپروری
برگزاری کارگاه های آماده سازی شغلی
برگزاری فعالیت های فرهنگی برای جامعه هدف
جذب مشارکت های مردمی به هدف فقرزدایی در شهرستان

* با کدام ارگانها و نهادها همکاری دارید و لطفاً از خدمات تخصصی قابل ارائه توسط مرکزتان بفرمایید
عمده همکاری های صورت گرفته:
همکاری با دادگستری شهرستان برای ارائه مشاوره های تخصصی طلاق
کمیته امداد امام خمینی جهت ارائه خدمات مشاوره فردی و برگزاری کارگاه
بنیاد شهید جهت ارائه خدمات مددکاری و مشاوره های گروهی

* بنظر شما مراکز مددکاری اجتماعی چگونه می توانند مسیر موفقیت را طی نمایند و چگونه می توانند در جهت توانمند شدن گام های اساسی بردارند؟

در سالهای اخیر کلینیک های مددکاری اجتماعی و حوزه های فعالیت آنها پیشرفت چشمگیری داشته و کلینیک پرتو هم توانسته به عنوان پایگاهی مقتدر جهت برطرف نمودن نیازهای افراد جامعه قدم بردارد.
به نظر من خدمت صادقانه و جذب اعتماد شهروندان مهمترین عامل موفقیت است. وقتی که بتوانیم این دو امر را سرلوحه فعالیت های خود قرار دهیم افق های روشنی پیش روی ماست. البته این امر زمانی تحقق پیدا می کند که مددکارها در دل جامعه باشند و تعامل رودررو با مردم و مشکلات آنها داشته باشند.

* برای جامعه مراکز مددکاری اجتماعی کشور چه دورنمایی را ترسیم می کنید؟ ضمن سپاس از وقتی که در اختیار ما قرار دادید، سخن پایانی شما را می شنویم
مددکاری اجتماعی و فعالیت های مددکارانه در حال حاضر برای جامعه ی ما بسیار مفید می باشد زمان ان رسیده که افراد در جامعه حضور پیدا کنند و کارهای دفتری را رها کرده و عملاً در جستجوی آسیب ها باشند متأسفانه در کشور ما بیشترین انتظاری که از مددکارها می رود کارهای دفتری و سر و کله زدن با آمارها و پرونده است که این اصول مددکاری اجتماعی را خدشه دار می کند. در پایان؛ تشکر و سپاس از شما که برای جامعه مددکاری تلاش فراوانی دارید و امیدوارم اسیبهای اجتماعی در کشورم به حداقل برسد و فقر و بیکاری ریشه کن شود.

مصاحبه و گردآوری: هما صدری
انتشاریافته در مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان

 

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا